Loading...
Naar Facebook

News

Dear guests,

 

We would like to inform you that Restaurant Noordwest will be open for the last time on Monday 27 January 2020.

But don't worry, we will not leave you!

After 14 years under the banner of restaurant Noordwest,  it is time for a change. We are getting a new name, a new menu and a new interior, but we keep the same cosiness and warmth.

We are keeping the new plans a secret for now, but keep an eye on our restaurant front and our site for updates.

We would like to thank everyone who has been with us all those years for your fun, warmth and support, and we hope to greed you in our new restaurant as soon as possible!!

See you soon,

Regards,

Axel, Tim, Juno

And the whole Restaurant Noordwest team

 


Noordwest is partner van Stichting Vis & Seizoen

 

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe, met desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en herstellen.

Stichting Vis&Seizoen wil hieraan bijdragen. Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten én professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

 

"Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!"

 

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kunt u beter niet het hele jaar door consumeren. 

De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is.

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van drie criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation. Vis&Seizoen gaat een stap verder, zo wordt per soort het juiste seizoen aan de gecertificeerde vis toegevoegd.

 


 

 2e pinksterdag zijn wij geopend voor diner! met een heerlijk terras op de noordermarkt! 

reserveren kan alleen via de telefoon. 020-6243689

 


 

Het leukste terras van Amsterdam is weer geopend!

 

Ons terras staat weer voor je klaar. Zodra de zon schijnt zit je op de Noordermarkt van vroeg in de ochtend tot het begin van de avond op de beste zonovergoten locatie. Ontdek het leukste terras van Amsterdam voor een borrel, broodje, snack of heerlijk gerecht. En schijnt de zon even niet, kom dan gewoon gezellig naar binnen. We hopen je binnenkort te verwelkomen.

 

Reserveren online een tafel

 


 Wine & Dine!

Wil je een keer iets bijzonders drinken? Of ben je gewoonweg een echte wijnfreak? Vraag dan eens naar het zwarte boekje.

Een oud Cahier gekalligrafeerd met de mooiste wijnen uit (ALLEEN) Frankrijk.

Waar vele de nieuwe wereld opzoeken, houden wij het op de oude wereld. Onze voorliefde voor Franse wijnen.

Hier staan wijnen in waarvan we er slechts 1 (soms 2) van in huis hebben. Veelal zelf verzameld op wijntripjes en om het aan te vullen een aantal bijzondere wijnen van onze leveranciers.

 Ook een interessant weetje; op onze wijnen hanteren we een vaste opslag. Hoe duurder de wijn, hoe voordeliger je eigenlijk bent.)

 


 

Coravin Friday

Elke vrijdag een bijzondere wijn onder de Coravin ( wijnschenksysteem ).

Wijnen die normaal gesproken niet per glas worden verkocht, kunnen doormiddel van de Coravin per glas geschonken worden.

u kunt hierdoor kennismaken met onze Wijnkaart zonder gelijk een fles te hoeven bestellen.

 


 

Laat je verleiden door onze nieuwe menukaart

 

Nu de winter zijn intrede heeft gedaan, introduceren wij weer een geheel nieuw menu. Vol met de lekkerste, typische wintergerechten vaak klaargemaakt met lokale ingredienten. Zo serveren we o.a. een mooie paddestoelen velouté met knolselderij als voorgerecht en een stoofpot van wild zwijn met puree van zoete aardappel en spruiten als hoofdgerecht. En probeer als nagerecht eens onschocoladetaartje met witte chocolade en cranberries. Zoveel lekkers, gewoon teveel om op te noemen. Ontdek ons nieuwe menu online en reserveer snel een tafel. We hopen je binnenkort te verwelkomen!

 

Bekijk ons nieuwe menu

]

×