Laden...
Naar Facebook

Nieuws

 

Beste gasten,

 

Bij deze willen wij u graag meedelen dat Restaurant Noordwest maandag 27 januari 2020 voor het laatst open zal zijn.

Maar wees niet getreurd, wij gaan u niet verlaten!

Na 14 jaar onder de vlag van restaurant Noordwest, in hetzelfde interieur, is het tijd voor iets nieuws. We krijgen een nieuwe naam, een nieuwe kaart en een nieuw interieur, maar we houden dezelfde gezelligheid en warmte.

Wat het allemaal gaat worden houden we nog even geheim, maar houd onze pui en onze site goed in de gaten voor updates.

Wij willen iedereen die al die jaren bij ons is geweest heel erg bedanken voor jullie warme steun en gezelligheid. Wij hopen natuurlijk dat jullie zo snel mogelijk naar onze nieuwe zaak komen kijken!!

Tot snel,

Groeten,

Axel, Tim, Juno

 

KERSTAVOND BIJ NOORDWEST

Wil je flink uitpakken met de Kerst? Of gewoon lekker lang tafelen met vrienden en/of familie? reserveer dan bij Noordwest een tafel voor een feestelijk 5 gangen diner op kerstavond. Gegarandeerd genieten!

Reserveren kan telefonisch, of loop gewoon even bij ons binnen. 020-6243689

 

NOORDWEST COFFEE CO.

Het verhaal achter onze koffie.

 

Na vele ‘cupping’ sessies voor onze private label koffie, zijn we uitgekomen op de bonen van de Nicaraguaanse koffieboer: Jose Rene Paguaga, oftewel Don Rene.

Don Rene trad op jonge leeftijd al in de voetsporen van zijn vader door ook zijn eigen koffieplantage te starten. In 1979, wanneer zijn bedrijf al bestond uit een aantal verschillende plantages, begon een zware burgeroorlog in Nicaragua. Hierdoor moest hij om zijn familie veilig te stellen zijn plantages achterlaten in de oorlog. Gedreven bouwde hij ondertussen in Honduras aan een nieuwe plantage, maar zodra de burgeroorlog eindigde keerde hij terug naar huis. Op 70-jarige leeftijd begon hij in Nicaragua weer opnieuw aan het opbouwen van zijn huidige koffieplantages, waaronder Finca Las Brumas.
Nu zijn inmiddels drie generaties Paguagas betrokken bij hun verschillende plantages en eigen verwerkingsstation in de regio Nueva Segovia in het San Fernando gebergte. 

Deze koffie die wordt geproduceerd op Finca Las Brumas (1400m hoogte) is van de Caturra variëteit. De rijpe koffiebesjes worden op deze steile berghelling allemaal hand geplukt en vervolgens gewassen op het verwerkingsstation.

 

Mede mogelijk gemaakt door Hendrik & Chris van Black Coffee And Supplies en Bo van Special Roast

Servies illustratie en verpakking design: Sylvie de Visser

                                                                                                                                                     

 

Vernieuwde openingstijden 

 

Lunch    11:30/16:00

Borrel   16:00/18:00

Diner     18:00/22:00

 

MA         9:00-17:00

DI           GESLOTEN
 WO          11:30-01:00
  DO          11:30-01:00
   VR          11:30-03:00

 ZA           9:00-03:00
  ZO          11:30-01:00

 

 


Noordwest is partner van Stichting Vis & Seizoen

 

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe, met desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en herstellen.

Stichting Vis&Seizoen wil hieraan bijdragen. Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten én professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

 

"Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!"

 

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kunt u beter niet het hele jaar door consumeren. 

De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is.

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van drie criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation. Vis&Seizoen gaat een stap verder, zo wordt per soort het juiste seizoen aan de gecertificeerde vis toegevoegd.

 


 

 2e pinksterdag zijn wij geopend voor diner! met een heerlijk terras op de noordermarkt! 

reserveren kan alleen via de telefoon. 020-6243689

 


 

Het leukste terras van Amsterdam is weer geopend!

 

Ons terras staat weer voor je klaar. Zodra de zon schijnt zit je op de Noordermarkt van vroeg in de ochtend tot het begin van de avond op de beste zonovergoten locatie. Ontdek het leukste terras van Amsterdam voor een borrel, broodje, snack of heerlijk gerecht. En schijnt de zon even niet, kom dan gewoon gezellig naar binnen. We hopen je binnenkort te verwelkomen.

 

Reserveren online een tafel

 


 Wine & Dine!

Wil je een keer iets bijzonders drinken? Of ben je gewoonweg een echte wijnfreak? Vraag dan eens naar het zwarte boekje.

Een oud Cahier gekalligrafeerd met de mooiste wijnen uit (ALLEEN) Frankrijk.

Waar vele de nieuwe wereld opzoeken, houden wij het op de oude wereld. Onze voorliefde voor Franse wijnen.

Hier staan wijnen in waarvan we er slechts 1 (soms 2) van in huis hebben. Veelal zelf verzameld op wijntripjes en om het aan te vullen een aantal bijzondere wijnen van onze leveranciers.

 Ook een interessant weetje; op onze wijnen hanteren we een vaste opslag. Hoe duurder de wijn, hoe voordeliger je eigenlijk bent.)

  

 


Coravin Friday

Elke vrijdag een bijzondere wijn onder de Coravin ( wijnschenksysteem ).

Wijnen die normaal gesproken niet per glas worden verkocht, kunnen doormiddel van de Coravin per glas geschonken worden.

u kunt hierdoor kennismaken met onze Wijnkaart zonder gelijk een fles te hoeven bestellen.

 


 

Laat je verleiden door onze nieuwe menukaart

 

Nu de winter zijn intrede heeft gedaan, introduceren wij weer een geheel nieuw menu. Vol met de lekkerste, typische wintergerechten vaak klaargemaakt met lokale ingredienten. Zo serveren we o.a. een mooie paddestoelen velouté met knolselderij als voorgerecht en een stoofpot van wild zwijn met puree van zoete aardappel en spruiten als hoofdgerecht. En probeer als nagerecht eens onschocoladetaartje met witte chocolade en cranberries. Zoveel lekkers, gewoon teveel om op te noemen. Ontdek ons nieuwe menu online en reserveer snel een tafel. We hopen je binnenkort te verwelkomen!

 

Bekijk ons nieuwe menu


 

 2e pinksterdag zijn wij geopend voor diner! met een heerlijk terras op de noordermarkt! 

reserveren kan alleen via de telefoon. 020-6243689

 

 

×